pondělí 19. července 2021

QR kódy

Na Bike-O-Challenge jsme otestovali závod měřený pomocí QR kódy přes aplikaci IOrienteering.

Jaký je můj závěr po dvoudenní zkušenosti s tímto systémem?

Pro pořadatele to má mnoho přínosů. Pro závodníky jde vlastně jen o změnu ražení.

QR kódy vydržely v lese několik dnů včetně deště a byly nadále okamžitě čitelné pro 95% mobilů. Kódy stačí lépe nalepit a třeba je i zvětšit a bude to naprosto v pořádku. Samotné ražení aplikací zabere podobně času jako kleštěmi do průkazky. Zvládli to děti i starší ročníky.

Hlavní přínos spočívá v usnadnění roznosu kontrol do terénu a vytvoření výsledků. Čas ušetřený na počítání pořadí mžeme využít, abychom se mohli více věnovat odpolednímu programu. Brzy bude odtajněn. Těšte se, bude to skvělý!

1 komentář:

  1. Jestli jsou QR kódy budoucnost ukáže až realita resp. zájem účastníků. Za mě je to u závodů, na něž nemám vyhraněný názor, zda je chci jet nebo ne, celkem pádný důvod k volbě jiného programu, protože 1) vlastní závod si chci užít bez takhle pravidelného zapojení techniky, od které se mimo volný čas můžu těžko odstřihnout, 2) v místech s blbým signálem mi mobil snad ani 5 hodin nevydrží, jeho upgrade nebudu plánovat podle nějakého závodu, 3) pro případ deštivého počasí mě neláká bojovat s problematickým fungováním mobilu a třeba ho tím ještě zničit. Závěr jinými slovy: v současné době existuje asi jen jediný závod, na který bych byl s tímto ražením ochotný jet, jinak je šance jen v případě ukecávání ze strany spolujezdů, jejichž nabídka se neodmítá :-)

    OdpovědětVymazat